תוכון

תוכון

תוכון הינו תוכי קטן וצבעוני שידוע בנוחות הגידול הביתי שלו בשל גודלו הקטן ואופיו הנוח. כיום קיימים מספר סוגים של תוכונים: תוכון אוסטלרי, תוכון מצוי, תוכון אנגלי ולבד זה קיימים עוד כמה סוגים אבל פחות נפוצים.

כמעט בכל בית בישראל היה שלב שבו הילדים בקשו להביא חיה הביתה ולבסוף התקבלה החלטה להביא מחנות החיות את התוכון. ולא סתם. זה באמת פשרה נוחה וטובה לכולם. מצד אחד הילדים מרוצים שיש חיה בבית ששורקת ועושה קולות וגם כיף להסתכל עליה. ומצד שני הטיפול בציפור ייחסית לא מצריך הרבה. (אבל אל תקלו ראש בכך, מכיוון שבכל זאת מדובר ביצור חי שדורש טיפול ודאגה).

התוכון המצוי שייך למשפחת הלוריים ומקורם באוסטרליה ובטסמניה. התוכון המצוי חי בלהקות גדולות ובכלוב נוצרת חגיגת צבעים מרהיבה. מגדלים רבים בארץ אוהבים לגדל אותם, מכיוון שהם מאוד נוחים ולא דרושים טיפול מיוחד לרוב. הם מאוד קופצניים ואנרגטיים ולכן ואני ממליץ מאוד לגדלם בתור התחלה.

תוחלת חיים ממוצעת –  6 שנים.
מוצא גאוגרפי – אוסטרליה
אורך ממוצע – 17 ס"מ
משקל ממוצע: 35 גר'

זני תוכונים

תוכון אוסטרלי (תוכון מצוי)

תוכון אוסטרלי מצוי

תוכון אוסטרלי (תוכון מצוי) – צבעם ירוק וצהוב עם סימנים שחורים ומסולסלים על העורף, הכנפיים והגב. זנבם ארוך ולמעשה מהווה כמחצית מאורכו של התוכון. תוחלת החיים של התוכון המצוי בממוצע הינו 4 שנים וכיום ניתן מצוא את התוכונים בשלל צבעים

תוכון אוסטרלי הוא בעל זנב ארוך, מהווה כמחצית מאורכו. כיום יש תוכונים אוסטרליים בשלל צבעים, אם כי במקור התוכי היה בצבע ירוק וראשו – צהוב.

תוכון אנגלי

תוכון אנגלי

 

תוכון אנגלי הוא זן חדש ייחסית שפותח"מלאכותית" לאחר המאה ה – 19. התוכון האנגלי פותח לאחר ניסויין רבים שייעדו ליצור תוכון חדש שיהיה לו נתונים אציליים שהתאימו בזמנו לדרישות בית המלוכה בבריטניה.

סוג זה מתאים מאוד לגידול ביתי בשל אופיו הידידותי והאוהב וידוע בביישנותו. כמו כן, הם לא קולניים במיוחד. מה שהופך אותם עוד יותר לנוחים לגידול. הם מסתדרים היטב על ילדים ועם חיות מחמד אחרות וקשורים מאוד לבעליהם. קל מאוד לאלף אותם והם לומדים מהר. יש להם יכולת חיקוי טובה אבל אבל אל תבנו על כך שהם יפטפטו כמו ג'אקו למשל.

בשלות מינית – 9 – 10 חודשים

משך הריון – עשרה ימים.

כמות ביצים בהטלה –  4 – 9 ביצים.

משך זמן דגירה – 3 שבועות (פחות או יותר)

מה יכול לגרום לחוסר פוריות – תזונה לא נכונה, חולי, תוכים אחרים שמפריעים, הפרעות מצד בני אדם וחיות אחרות, שגורמות לסטרס וחוסר ביטחון, בעיות הורמונליות, מחסור בויטמין D (שמש) ומחסור במקומות קינון ( בתי הטלה)

תוכון זכר ותוכון נקבה

ניתן לזהות את מין של התוכון, רק כאשר הוא מגיע לבגרות מינית (בין 6 – 9 חודשים). 
זכר –  בעל צבע דוגנית כחול
נקבה – בעל צבע דוגנית ורוד

האם התוכון מסוגל לחקות צלילים ודיבור?

התוכונים לא מצטיינים בחיקוי צלילים ודיבור ולכן רק במקרים נדירים הם יצליחו לחכות צלילים מורכבים ודיבור.

איזה אוכל לתת לתוכון?

התוכונים ניזונים בעיקר מזרעים, אך מומלץ לגוון את התפריט שלהם בעוד דברים כגון: ירקות ופירות שמותר לתוכים לאכול. (אסור לתת: אבוקדו, שוקולד, עגבניינ). הם מאוד אוהבים לאכול ירוקים כגון: מלפפון, פטרוזיליה, נענע, גזר, חסה, תירס תפוח ועוד…

מומלץ לתת להם תערובות לתוכונים או כופתיות שמכילות את מגוון הרכיבים התזונתיים שלהם התוכון זקוק.

4.6

רוצים ללמד את התוכי לעשות סיבוב?

מדריך מצולם חינם

השאירו פרטים ותקבלו את המדריך